Commissies

De leden van het CREA Orkest zijn georganiseerd in verschillende commissies, die op allerlei manieren een bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging. Onderstaand tref je een overzicht aan van de commissies en hun leden.

 

Aanvoerdercie

viool I: Freya Reynaert (concertmeester)
viool II: Julia Busselaar
altviool: Eva Lammers
cello: Iris van der Kamp
contrabas: Suzanne de Leeuw

Deze orkestleden zijn na de dirigent de tweede lijn die het orkest bij elkaar houdt. Klank van de instrumentgroepen wordt door zelfgeleide groepsrepetities verbeterd en nuttige muzikale inzichten delen ze met het orkest. Daarbij verzorgen ze ook veel voorwerk aan de bladmuziek die we spelen. Streken, maatnummers en eventuele vingerzettingen worden er ijverig door de aanvoerders bij gepend. Zo vormen de aanvoerders een onmisbare kern van het orkest.
 

Bloemco

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Hilde Rezelman, Julia Busselaar, Lea Smedes

De Bloemco heeft een goed oog voor mooie boeketten, haalt deze op bij de bloemist en is de charme zelve wanneer bloemen overhandigd moeten worden.
 

CREAan tafel (samen eten)

Tamara Coppenhagen

Wat is er nou gezelliger, en beter voor de orkestsfeer, dan samen te gaan eten? Deze commissie zet mensen bij elkaar aan tafel op - voor de gasten - nog onbekende locaties.
 

CREAntcie (schrijfcommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Secretaris

Esther Wolthuis, Geert Janssen, Iris De Bondt, Marlou Scholten

CREAnen smullen van roddels, weetjes over muziek, diepte-interviews met orkestgenoten en andere leuke artikelen. De CREAntcie brengt eens per twee maanden een CREAnt (nieuwsbrief van CREAnen voor CREAnen) uit die naar alle leden en oudleden verstuurd wordt. Daarnaast kan het haar schrijftalent ook inzetten voor bijvoorbeeld leuke korte stukjes plaatsen in de besloten Facebookgroep CREA Orkest Forum 2.0. The world is your blank page!
 

Educacie

Esther Wolthuis, Thirza Ostherhaus, Wibrich Drost, Roos Zoetemeijer

Deze commissie zet zich in om de nieuwe generatie te bereiken. In het najaar van 2018 omvat dit een educatief programma rondom Mahler's 6de symfonie voor middelbare scholieren. In 2019 voert het CREA Orkest een kinderconcert uit voor de nóg jongere generatie. Want, kinderen zijn de toekomst!
 

Feessie

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Charlotte Wttewaall, Jeanne Adams, Rebecca Honing, Eva Lammers

De Feestcie organiseert de hervatting van de CREAvondjes, een jaarlijkse gala en andere leuke feestjes buiten de repetities om.
 

Flitsie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Sophie Kalker, Nicole Meijler, Marélise Pollard

Nee zij zorgen niet voor snelheidscontroles of boetes, maar voor foto's! Tijdens zaalrepetities, repetitiedagen en... alle andere momenten dat ze zich geroepen voelen. Wij CREAnen zijn tenslotte een ijdel slag volk.
 

Hokco

Bijbehorend bestuurslid: Blazerschef

Annemiek Lelijveld

Deze toppers zorgen voor een compact opgeruimd, geordend en veilig instrumentenhok.
 

Integracie (nieuwe ledencommissie)

Bijbehorende bestuursleden: Blazerschef, Strijkerschef

Caspar Koolstra, Esther Koolstra, Merel Rommers, Boukje Meester, Roos Zoetemeijer

Het CREA Orkest is een warme, welkome plek en dat willen we graag zo houden. Deze commissie heeft als doel om nieuwe leden aan te spreken, mee te nemen naar borrels en op alle andere manieren te betrekken bij het orkest.
 

Intoxcie (borrelcommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Anne de Boer, Esther Wolthuis, Jet Sloterdijk, Marlou Scholten

Het wordt tijd om weer een borrelcompetitie te hebben ter bevordering van het sociale contact tussen orkestleden. Deze commissie bestaat uit echte borrelaars en hebben leuke ideeen om de competitie nóg socialer, grootser en spannender te maken.
 

Juccie (jubileumcommissie)

Naomi van Es, Floris Kegel, Maarten van Wetten, Anne de Boer

In het grote winterprogramma van 2018/2019 spelen we ter ere van het 30 jarige jubileum van Bas Pollard bij het CREA Orkest Mahler 6 in het Concertgebouw. Hier is veel organisatorisch werk voor nodig, wat deze jubileumcommissie op zich zal nemen.
 

KMA-cie (kamermuziekavond-commissie)

Francina van Riel, Jussi Schmidt

De KMA commissie organiseert de Kamermuziekavond! Deze avond vol kamermuziek en gezelligheid wordt meestal 2 keer per jaar georganiseerd (een zomer en een wintereditie). De datum wordt ruim van tevoren bekend gemaakt en dan worden de inschrijflijsten voor muziek en spijzen en dranken opengesteld. Iedereen is welkom (ook als je alleen komt luisteren) en het is altijd een spectaculaire avond! 
 

Kasco

Bijbehorend bestuurslid: Penningmeester

Floris Kegel

De Kasco houdt zich bezig met het jaarlijks controleren van de begroting.
 

Promocie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Thijs van Diessen, Merel Rommers

Onze concertzalen kunnen natuurlijk nooit vol genoeg! De PR-cie denkt mee over hoe het CREA Orkest nog meer zichtbaarheid kan krijgen, online en in de echte wereld. Van slimme verspreiding van PR-materiaal tot ludieke acties: alles kan!
 

Prococo (programmacommissie)

Floris Kegel, Geert Janssen, Annemiek Lelijveld, Manuel van der Ploeg

Op de Proco vergaderingen (waar alle orkestleden welkom zijn) wordt gezamenlijk over de muziek van aankomende programma's besloten.
 

Siesie (commissiecommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Bart Veldt

Door het woud van commissies zien we de lege plekken niet meer, vandaar dat deze commissie erop toeziet dat iedereen een commissie kan vinden die bij hem/haar past. Ons doel is iedereen zo betrokken mogelijk te maken bij het orkest en het leven om het orkest heen zo veel mogelijk te verrijken.
 

Stravinskcie 

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Ralf van Heumen, Floris Kegel

In het voorjaar van 2020 gaat het CREA Orkest Stravinsky - Le Sacre du Printemps uitvoeren met een live balletvoorstelling! De organisatie hiervan heeft heel wat voeten in de aarde. Onze commissie zorgt voor contact met dansers, regelt een choreograaf, organiseert het decor en de kostuuums en zoekt een geschikte locatie.
 

Tourco 2019 (tourneecommissie)

Guido Haenen, Bas Haver, Alessandro Danelon, Lotje van Pesch, Roos Zoetemeijer

In de zomer van 2019 gaan we op tournee als afsluiting van het jubileumjaar. Deze commissie is druk bezig met de voorbereidingen.
 

Vriendencie

Bijbehorend bestuurslid: Secretaris

Bart Titulaer, Amber Kok

Het CREA Orkest heeft altijd plaats in onze vriendenkring. Vrienden leveren een bijdrage (zowel financieel als immaterieel) en ondersteunen hiermee het orkest om groots te dromen en de lat hoog te leggen voor onze muzikale ambities. We stimuleren onze orkestgenoten om vrienden binnen te halen en bedenken leuke acties om de band met onze bestaande vrienden warm te houden.
 

Webcie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Thijs van Diessen, Hanna Rusticus, Geert Janssen

Wij checken de website, ontdekken foutjes en werpen ideeën op voor betere toegankelijkheid en snel zien wat voor informatie nog ontbreekt.


Weekendcie

Zij hebben het externe repetitieweekend georganiseerd in het winterprogramma 2018-2019!
Elk programma is er een repetitieweekend, maar in elk najaarsprogramma doen we dat buiten CREA en zonderen we ons af in een groepsaccomodatie om extra hard te werken aan de orkestband en natuurlijk de muziek.