Lid worden

Zoek je naar een super leuk orkest? 

Huidige vrije plekken (laatst bijgewerkt december 2019)

Strijkers

 • Violen
 • Altviolen
 • Contrabassi

Blazers

 • Fagot
 • Tuba

Meespelen

 • Strijkers
  We houden voor de strijkers geen audities, met uitzondering van het worden van aanvoerder. We hanteren een wederzijdse kennismakingsperiode van vier weken (4 repetities). In deze periode heb je alle vrijheid om te bepalen of je lid van het orkest wil worden. Vanuit het orkest kijken wij in die periode of je op muzikaal en sociaal gebied bij het orkest past. Dit alles gaat natuurlijk in goed overleg! Na 4 repetities ben je dan definitief lid van het orkest. Bij interesse, neem contact op met de strijkerschef: strijkerschef@creaorkest.org.
 • Blazers
  Voor alle vaste blazersplekken in het orkest geldt vanwege het solistische karakter een kleine auditie in de vorm van een naar eigen keuze te spelen werk. Voor de huidige vrije plekken zie de lijst bovenaan. Staat jouw instrument er niet bij? Het is ook mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden, je krijgt dan bericht wanneer de functie vrijkomt. Neem contact op met blazerschef: blazerschef@creaorkest.org.

Praktische zaken over het orkest

Het CREA Orkest bestaat uit circa 75 vaste leden en wordt, afhankelijk van het programma dat we spelen, uitgebreid met invallers. Zo hebben we in de winter van 2018/2019 de 6e symfonie van Mahler uitgevoerd met een bezetting van 120 muzikanten.

Repetities
We repeteren iedere dinsdag in CREA aan de Nieuwe Achtergracht 170. De repetities duren van 19:15 uur tot 22:30 uur (inclusief pauze). Na afloop wordt er geborreld in het CREA Café.
Naast de reguliere repetities op dinsdagavond vindt er elk programma ook een repetitieweekend plaats. De strijkers repeteren met hun eigen sectie per programma een aantal keer o.l.v. hun aanvoerder. Deze repetities worden soms gecombineerd met de kook- en/of bakkunsten van de verschillende sectieleden, of een leuk uitstapje.

Programma's
Omdat we 3 avondvullende programma’s per jaar instuderen, ligt het studietempo hoog.
De programma's zijn meestal als volgt:

 • in het najaar (begin studiejaar - eind november) 
 • in het voorjaar (begin december - begin april) 
 • in de zomer (begin april - eind studiejaar) 

Kosten
De contributie bedraagt (in dit studiejaar) €158 / €237 / €316 per jaar voor respectievelijk: studenten Nederlandse universiteiten / alumni en werknemers van de UvA of HvA / alle anderen. Zowel de aanmelding als de betaling voor het CREA Orkest verlopen via de website van Stichting CREA: www.crea.nl. Op de site ga je naar 'cursussen', 'muziek' en dan 'CREA Orkest'. Door vervolgens op 'Schrijf je in' te klikken, krijg je verdere instructies over de aanmelding en betaling.

Naast de contributie moet je rekening houden met bijkomende kosten voor een extern repetitieweekend één keer per jaar (circa €45).


NB: lijstje op de afbeelding is niet helemaal up-to-date